Innovatieve marktspeler neemt postverwerking mee naar de toekomst

Innovatieve marktspeler neemt postverwerking mee naar de toekomst

EasyPost verwerkt alle uitgaande post van bedrijven

EasyPost vergemakkelijkt, sinds de oprichting in 2008, het leven van heel wat bedrijven aanzienlijk. Het postverwerkingsbedrijf behandelt uitgaande brieven, pakketten en aangetekende zendingen van bedrijven en organisaties in vrijwel alle sectoren en ontzorgt hen zo van de dagelijkse uitgaande poststroom. Met de voortdurende ontwikkelingen in de postsector anticipeert het bedrijf bovendien volop op de noden van bedrijven wat betreft hun uitgaande post/communicatie.

Tijd, energie en kosten besparen

Het postverwerkingsbedrijf telt vandaag 130 medewerkers, meer dan 1.600 ophaalpunten en mag meer dan 1.400 bedrijven uit uiteenlopende sectoren waaronder de Vlaamse Overheid, AZ Sint-Lucas Brugge, Stad Dendermonde, KBC, de Liberale Mutualiteit, Securex en Greenpeace tot zijn klanten rekenen.

Hoe werkt EasyPost dan juist? Een EasyPost chauffeur haalt op een afgesproken tijdstip alle uitgaande bedrijfspost (brieven, pakketten en aangetekende zendingen) op en brengt die vervolgens naar één van de EasyPost distributiecentra waar de post gesorteerd, gefrankeerd en klaargemaakt voor verzending wordt. Diezelfde dag nog gaat de verwerkte post naar Bpost voor distributie.

Door hun poststroom uit handen te geven, kunnen organisaties focussen op hun kernactiviteiten en besparen ze bovendien tijd, energie en kosten (in 2018 werden meer dan 3.690.321 euro aan besparingen gerealiseerd bij klanten). Post versturen via EasyPost is namelijk goedkoper dankzij de zeer voordelige zegeltarieven. Die krijgt EasyPost omdat het dagelijks grote volumes post verzameld en verwerkt wat Bpost heel wat voorbereidend werk bespaart.


Stad Dendermonde, tevreden klant:

“Om een goede werking van de stadsdiensten te garanderen, is een betrouwbaar en adequaat proces voor de verwerking van de uitgaande post noodzakelijk. Voordien werden zowel eigen personeel en infrastructuur als een externe partner (Bpost) ingezet. Sinds we beroep doen op EasyPost verliest ons personeel geen kostbare tijd meer met het frankeren van uitgaande post en kon de investering in een nieuwe frankeermachine worden vermeden. Bovendien besparen we sinds de uitbesteding jaarlijks op de werkingsuitgaven van de Stad Dendermonde.

Ontwikkeling innovatieve diensten

Maar EasyPost gaat veel verder dan postophaling- en verwerking, het bedrijf anticipeert op volop op de noden van bedrijven wat betreft hun uitgaande post/communicatie. Uit onderzoek van het BIPT (Belgisch Instituut voor postdiensten en telecommunicatie) blijkt dat ondanks een dalende trend in het volume brievenpost, bedrijfscommunicatie wel toeneemt. En hoewel nog steeds veel via brievenpost wordt verstuurd is een duidelijke digitalisering toch al merkbaar. De specialist in postverwerking speelt daarop in door innovatieve diensten te ontwikkelen: de digitale aangetekende zending en EasyPrint waarmee via enkele muisklikken uitgaande post naar het productiecentra wordt verstuurd en daar geprint, onder omslag gestoken, geadresseerd en verzonden wordt.

Investeren in de toekomst

De innovatieve marktspeler zag zijn klantenbestand in 2018 stijgen met maar liefst 64 procent (tegenover 2017) en verwerkte vorig jaar 32.494.476 zendingen. Om de groei van het bedrijf op te vangen wordt uitgebreid met een moderne productiesite in Gent die eind 2019 in gebruik wordt genomen. EasyPost investeerde eveneens in de unieke Pitney Bowes sorteermachine, een stukje state-of-the-art technologie, waarvan er maar twee in België staan. Met de ontwikkeling van nieuwe digitale diensten, de investering in nieuwe machines en infrastructuur neemt EasyPost postverwerking mee naar de toekomst.

Noot aan de redactie, niet voor publicatie:

Ben je geïnteresseerd in een interview met CEO Sebastien Buess? Neem voor meer informatie/bij verzoeken contact op met:

Nathalie De Somer

E:  nathalie@twoisacrowd.com

M: 0472/35.95.15

www.twoisacrowd.com

 

Contacteer ons
Over Easypost

Postverwerkingsbedrijf EasyPost heeft als doel bedrijven en organisaties in uiteenlopende sectoren te ontzorgen van hun uitgaande stroom bedrijfspost. Het bedrijf verwerkt brieven, pakketten en aangetekende zendingen aan de voordeligste prijs die momenteel op de markt te vinden is.

Easypost
Autobaan 2c
8210 Loppem België